Amapola Progetti

Amapola Progetti

Amapola - Proiecte privind siguranța și securitatea orașelor și a cetătenilor- este o organizație non-profit infiintată în ianuarie 2002. Din 2008, Amapola a devenit o platformă umbrelă pentru organizațiile din domeniu. Misiunea sa este de a lucra în domeniul siguranței și securității urbane, adoptând o abordare holistică și multi-sectorială.Competențele principale ale organizației includ: devianța socială și criminalitatea, utilizarea optimă a spațiilor publice, a coeziunii sociale și a practicilor de incluziune; crimă organizată, corupția, bunurile confiscate; dezvoltarea comunitătilor locale; noi tehnologii, orașe inteligențe.

Activitatea Amapola este puternic orientată spre elaborarea de politici publice având ca obiectiv construirea de orașe mai sigur și mai incluzive. O atenție deosebită este acordată studiului bunelor practici, precum și raspunsului de politici publice pentru a răspunde nevoilor cetătenilor și comunitătilor locale (analiză, studii de fezabilitate, elaborare, testare și evaluare a intervențiilor).

Amapola colaborează cu autorităti locale, organizații private, universităti și centre de cercetare, rețele tematice, asociații și școli.